Auteur

SHOOT CHINOUK-38

Hoi, ik ben Chinouk Thijssen en ik ben YA-auteur. Ik schrijf young adult-thrillers voor Clavis Uitgeverij.

Hoe ben ik begonnen met schrijven? Verhalen verzon ik al toen ik nog op de basisschool zat (en dat is een tijdje geleden, want ik ben geboren in 1983), maar tien jaar geleden schreef ik pas mijn eerste boek. Na een paar jaar een vaste column gehad te hebben op Glamgirl.nl, Nietfris.nl en Fashion-Fever.nl vond ik dat het tijd was voor de volgende stap. Die korte stukjes waren leuk om te schrijven, maar ik kon er niet al mijn creativiteit in kwijt.

Mijn eerste boek heet Liefdesduivel en verscheen in 2009 bij Free Musketeers. Daarna volgden een columnbundel, een thriller en een Thriller on Demand (voor VrouwenThrillers.nl) en werden verschillende kortverhalen in bundels geplaatst. Tussendoor recenseerde ik boeken voor Chicklit.nl en begon ik als freelance redacteur voor uitgeverijen te werken (zie het kopje ‘Redacteur’). De perfecte werkcombinatie voor een boekennerd was geboren.

Mijn YA-thrillers Blindelings en Hij is van mij zijn in 2015 bij Scelta Publishing verschenen. Wat recensenten en bloggers ervan vinden kun je onder het kopje ‘Recensies’ vinden. In april 2018 is mijn nieuwe YA-thriller Fataal spel verschenen bij Clavis Uitgeverij en later dit jaar zal het eerste deel van mijn trilogie verschijnen.

(Auteursfoto door Prisca Visser: priscavisser.nl)

 

 

 

Advertenties