Cursus Teksten corrigeren

Jarenlang wilde ik ballerina worden, maar toen ik bijna zover was om auditie te doen voor het conservatorium bleek mijn lichaam dit toch niet aan te kunnen. Ik viel in een zwart gat en had geen idee wat ik dan wilde doen, dus deed ik een beroepentest en kwam ik in de verpleging terecht. Drieënhalf jaar lang werkte ik als zuster Chinouk en ik vond het best leuk, maar het werd me steeds duidelijker dat het niet mijn passie was. Wat dat dan wel was, ik had geen idee. Na nog een paar werkervaringen waar ik absoluut niet gelukkig van werd, besloot ik voor mezelf te kiezen, want inmiddels wist ik wel wat mijn passie was: ik hield van lezen en van schrijven. Alleen… hoe kon ik daar geld mee verdienen?

Van lezen je fulltimebaan maken
Toen ik begon als freelance corrector was er nog niet veel over deze baan bekend. Ik kreeg wel wat hulp bij het opstarten van iemand die al ervaring had, maar er echt mijn werk van maken bleek toch lastiger dan ik dacht.
Inmiddels is freelance corrigeren al 9 jaar mijn fulltimebaan, werk ik voor een groot aantal traditionele uitgeverijen en heb ik vaker te veel opdrachten dan te weinig.
Ik ontving steeds meer mails met vragen over hoe ik het heb gedaan en of ik tips had voor een starter. Ook werd ik regelmatig gevraagd voor een adviesgesprek. Wat bleek: er zijn veel meer mensen die dezelfde passie hebben als ik en daar graag hun fulltimebaan van willen maken.
Nu wil ik mijn ervaring, tips en handvatten doorgeven en meer mensen helpen om hun droom werkelijkheid te laten worden.

Waarom geef ik deze cursus

  • 9 jaar ervaring
  • 14 vaste opdrachtgevers (o.a. Xander Uitgevers, Karakter Uitgevers, Luitingh-Sijthoff, Meulenhoff Boekerij, HarperCollins en Ambo|Anthos)
  • Van passie naar fulltimebaan
  • Grotere kans om aangenomen te worden bij een uitgeverij (de eerste cursisten zijn al aan de slag gegaan)
  • Een totaalpakket voor starters of reeds begonnen correctoren die zich verder willen ontwikkelen
  • Ook interessant voor tekstschrijvers, bloggers en iedereen die een betere beheersing wil van de Nederlandse taal

In oktober gaat de derde ronde van start
De tweede cursus zit er bijna op en door de vele aanvragen herhaal ik hem dit najaar. Al 80 cursisten gingen je voor en de eerste toppers hebben hun eerste opdrachten al binnengehaald. Op 8 oktober verstuur ik in de ochtend via de mail een Dropboxlink waarmee je toegang krijgt voor al het lesmateriaal. In plaats van dit per week te versturen, heb ik ervoor gekozen om dit in één keer te doen zodat iedereen zijn eigen tijd in kan delen binnen deze 10 weken. Ik vertel precies wat je nodig hebt om te beginnen als freelance corrector en wat je moet kunnen. Ook ontvang je proefopdrachten waarop ik je feedback geef. Hierdoor vergroot je je kans aanzienlijk om aangenomen te worden bij de grootste uitgeverijen en om echt aan de slag te gaan. Daarnaast begeleid ik ook cursisten die een betere beheersing willen van de Nederlandse taal; bijvoorbeeld voor het schrijven van boeken of blogposts.

Betaalbaar
Een betaalbare onlinecursus van 10 weken met gerichte feedback voor maar € 150 (btw-vrij). Met een halve opdracht van een traditionele uitgeverij heb je deze investering al terugverdiend!

Aanmelden
Wil jij van lezen je fulltimebaan maken, als tekstschrijver of blogger foutloze teksten afleveren of meer leren over de Nederlandse taal? Dan is deze cursus zeker iets voor jou.
Je hoeft alleen maar te mailen naar info@chinoukthijssen.nl. Ik stuur je dan de betaalgegevens.

Masterclass
Na deze basiscursus weet je precies hoe je jouw carrière als freelance corrector kunt starten en heb je geoefend met echte proefopdrachten. Wil je meer? Hierna kun je doorstromen naar de masterclass*, waarin je een intensieve begeleiding zult krijgen en gaat oefenen met echte opdrachten. Ook kijk ik in de basiscursus naar waar jij nog meer behoefte aan hebt. Zo krijg je in de masterclass extra adviezen op maat.
*Beperkt aantal plekken. Aanmelden is nu al mogelijk. Kosten: € 250.

Aanbevelingen van mijn cursisten

Screenshot 2018-08-16 13.45.25Screenshot 2018-08-20 12.40.00Screenshot 2018-08-21 10.44.02

Screenshot 2018-08-25 18.34.48

Screenshot 2018-08-27 20.27.38

Advertenties